Agenda, jarigen, persconferentie en eventuele aanpassingen, ouderbijdrage, schoolreisjes en kampen groepen 6 t/m 8, Nationale voorleesdagen 26 t/m 5 februari, nieuwe thema's IPC.
Agenda:
Wanneer: |
Wat: |
Wie: |
Woensdag 26 januari t/m zaterdag 5 februari |
Nationale Voorleesdagen |
Voor alle leerlingen |
Maandag 21 t/m vrijdag 25 februari |
Voorjaarsvakantie |
Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij |
Maandag 28 februari |
Studiedag |
Leerlingen groep 1 t/m 8 zijn vrij |
Jarigen:
De jarigen van deze week zijn: Rtil 1/2B, Nina 5B, Sasiree 6B, Chouaib 7A, Angelena 3A, Arman 4A, Brian 8A, Ouassim 1/2C, Kübra Nur 7A, Mina 3A en Riley 5A. Allemaal van harte gefeliciteerd en alvast een fijne verjaardag gewenst.
Persconferentie en eventuele aanpassingen:
Het OMT heeft een nieuw advies gegeven over het quarantainebeleid. Vanavond wordt in de persconferentie duidelijk wat er is besloten. Mocht dit OMT-advies overgenomen worden dan zal dit betekenen dat kinderen onder de 13 na contact met een besmet persoon niet meer in quarantaine hoeven als ze geen klachten hebben. Ook hoeven niet meer hele klassen naar huis als er drie of meer besmettingen zijn. Over de quarantaineregels in het gezin is nog niet duidelijk of dit gaat veranderen.
Dit betekent dat de kinderen van de groepen 4A 5B 7B 8A en 8B die nog thuis zitten i.v.m. een quarantaineperiode van 10 dagen vanaf morgen weer welkom is als uw kind klachtenvrij is. Ons verzoek is om een zelftest af te nemen, testen bij de GGD mag, maar hoeft dan niet. Mocht uw kind in de afgelopen week corona hebben gehad, dan houdt u zich aan de quarantainetijd die de GGD heeft gegeven.
Mocht het kabinet vanavond anders besluiten dan dit advies, dan hoort u weer van ons. Wij begrijpen dat de onzekerheid en de wisseling van beleid vervelend kan zijn. Wij hopen snel weer op een volle school met complete klassen.
Ouderbijdrage, schoolreisjes en kampen groepen 6,7 en 8:
Nu dat het voorjaar wordt en er versoepelingen worden aangekondigd is ons team aan het kijken wat er in de komende maanden mogelijk is. Om zaken te organiseren en op te pakken zijn uiteraard ook financiële middelen nodig. In dit bericht vragen wij hiervoor uw aandacht.
Mocht u de ouderbijdrage nog niet hebben voldaan dan verzoeken wij u dit zo snel mogelijk te doen. Tot nu toe hebben wij kosten gemaakt met o.a. de Kinderboekenweek, het sinterklaas- en kerstfeest en de aankleding van diverse IPC-thema's. Nu willen wij aan de slag met zaken als de sportdagen, het zomerfeest en het afscheid van de groepen 8. Dit kan alleen als iedereen de ouderbijdrage betaald.
Voldoet u daarom de ouderbijdrage van 30,- euro op nummer NL86INGB0668344865 o.v.v. SKBA inz IKC Tuindorp onder vermelding van de naam en groep van uw kind. Als u met de stadspas betaald dan kunt u langskomen op maandag, dinsdag of woensdag bij Anja Vredevoort.
Naar de mogelijkheden m.b.t. de schoolreisjes van de groepen 1 t/m 5 wordt nog gekeken. Als deze door kunnen gaan, hoort u dit binnenkort. De kosten van de schoolreisjes bedragen € 25,-
Voor de schoolkampen van de groepen 6,7 en 8 zijn de eerste reserveringen gemaakt en kosten betaald. Het kamp van de groepen 6 en 7 is dit jaar naar Putten, begin april. Het kamp van de groepen 8 is naar Texel, eind mei. De kosten van dit kamp bedraagt 105,- euro. Uitgebreide informatie volgt nog ook organiseren wij na de voorjaarsvakantie een informatiebijeenkomst.
Wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk uitjes die u van ons gewend bent, indien mogelijk, weer op te pakken, daarvoor hebben wij wel een financiële bijdrage van elke ouder nodig. Namens de kinderen, alvast heel erg bedankt!
Nationale voorleesdagen 26 t/m 5 februari 2022:
Waarom is voorlezen belangrijk?
Voorlezen is niet alleen ontzettend gezellig en leuk, maar kan ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. Voorlezen heeft tal van positieve effecten op zowel de emotionele, cognitieve als sociale ontwikkeling van een kind. Hoe vroeger en regelmatiger kinderen worden voorgelezen, hoe groter de voordelen zijn. Vanaf een leeftijd van drie maanden, kan je al samen met een baby in boeken kijken, zaken benoemen en prenten bekijken. De rol van ouders speelt dus een doorslaggevende rol.
- Voorlezen vergroot de woordenschat;
- Voorlezen stimuleert de fantasie;
- Voorlezen helpt kinderen te leren luisteren en zich te concentreren;
- Voorlezen daagt uit om zelf te lezen;
- Voorlezen stimuleert het inlevingsvermogen;
- Voorlezen vergroot de liefde voor boeken;
- Voorlezen draagt bij aan een toename van het zelfvertrouwen;
- Door met het kind ook te praten over het boek, wordt het kind ook gestimuleerd actief met taal aan de slag te gaan.
Probeer iedere dag 15 minuten voor te lezen. Voorlezen kan op ieder moment van de dag. Probeer wel hiervoor de rust te nemen en het liefst ook een rustige omgeving te kiezen.
Voorlezen, ook als het kind al zelf leest
Ook als kinderen zelf kunnen lezen, blijft voorlezen veel voordelen hebben. Tijdens elke fase in de ontwikkeling van een kind, biedt het voorlezen van boeken en verhalen nieuwe mogelijkheden en prikkels om zelf te lezen. Daarnaast heb je als opvoeder invloed op het leesplezier en leesgedrag van je kind. Kinderen van ouders die vaak lezen en voorlezen, lezen vaker en zijn gemotiveerder om te lezen. Een stimulerende leesopvoeding heeft een positieve invloed op de leesvaardigheid en schoolprestaties van kinderen. Kinderen genieten daarnaast van dat speciale momentje samen, vinden samen lezen leuk en vinden het rustgevend als er voorgelezen wordt.
Op de website van de Nationale Voorleesdagen vindt u voorleestips voor ouders en ook tips zoals de prentenboeken top 10 en voorleestips; www.nationalevoorleesdagen.nl
Voorlezen maakt je leuker!
Nieuwe Thema's IPC:
In de komende periode wordt er weer gewerkt aan nieuwe IPC-thema's.
Voor de groepen 1-2 is het thema: Welkom in het poppentheater. De kinderen leren en spelen op allerlei manieren van alles over een poppentheater. Ze kijken naar een voorstelling, maken hun eigen voorstelling en knutselen van alles rondom een poppentheater.
De groepen 3-4 hebben het thema: Dag en Nacht. Afgelopen week was de opening en kwamen de kinderen 's morgens in een totaal verduisterd lokaal, om daar allerlei opdrachten te doen.
De groepen 5-6 werken aan het thema: Dino's. We gaan op reis naar de Prehistorie en kijken welke Dino's in welke periode hebben geleefd.
De groepen 7-8 werken aan het thema: Opgroeien en Gevoelens. Hier wordt gekeken naar eigen gevoelens en de verschillende levensfases.
U vindt in Parro mooie verhalen en foto's over wat er zoal in elke groep gebeurt.
Met vriendelijke groet,
Namens het team,
Doritha de Koning